Vikten av motion

Det är utan tvekan bra för vår hälsa med regelbunden träning och någon träning är betydligt bättre än ingen träning alls. Vår benstomme blir starkare, brosk och diskar får bättre näringstillförsel och blir friskare. Motion gör dig glad när du har roligt.

Den bästa träningen är den som blir av. Genom att hitta en motionsform som är rolig samt passar den egna livsstilen så ökar chansen till en mer regelbunden träning. Utförsåkning är ett roligt sätt att komma ut och motionera. Det passar hela familjen och man får möjligheten att göra något roligt tillsammans samtidigt som kroppen får sig en riktig genomkörare. I början kan det vara en utmaning att bara att ta sig upp i liften. Men ett gott skratt är också ytterst välgörande för hälsan.

Känslan när man börjar få kläm på tekniken och kan svepa ned genom backen är oslagbar. Det finns många natursköna alpina backar att välja på här i Sverige och det kan vara en bra ide att börja med backar som inte har alltför stor lutning. De svarta pistarna kan man kasta sig ut i lite senare.

Det finns flera olika typer av skidor att välja på beroende på erfarenhet och vilken typ av utförsåkning som man vill ägna sig åt. När du är ny i gamet men vill ge ett proffsigt intryck så är ett par carvingskidor med getingmidja ett bra alternativ. Men om du vill ge dig ut i puckelpisten är det bättre att satsa på ett par med mindre midja. Läs mer om carvingskidan på denna skidguide. När du känner dig riktigt varm i kläderna och börjar bli sugen på att åka både fram som baklänges och hoppa, så är twintipskidan ett oslagbart alternativ. På lannasport.se kan du hitta alpina skidor för alla tillfällen och erfarenhetsnivåer.

En annan viktig sak att komma ihåg är att packa ned ordentligt med fika, så att du kan ta en paus i en soldränkt sluttning för att njuta av dina bedrifter och finnas till.