Tips

En viktig del i vår hälsa och vårt välbefinnande är att ha goda relationer som ger energi och kraft. Vi människor är sociala varelser och mår bäst i sällskap med andra. Det kan ibland vara roligt att skämma bort sina vänner lite, att visa att de är betydelsefulla i ens liv.

Vänner

Nära vänner

Bor dina vänner i närheten finns det många roliga saker man kan överraska med för att visa sin uppskattning. Något som brukar vara väldigt uppskattat är att boka in en gemensam aktivitet att gå på. Vilken det blir beror på dina och din väns intressen, några tips är;

  • Boka in varsin behandling på spa. Att unna sig själv något brukar ske alltför sällan så att få det av en vän brukar vara mycket uppskattat.
  • Gå och fika på något ljusterapi café. Mörkret i vårt avlånga land vintertid brukar göra de flesta människor trötta. Ljusterapi är en behandlingsform som visat sig ge goda resultat på välbefinnandet, så varför inte ta med vännen och få ljusterapi och ett gott samtal samtidigt.
  • Gå och se en konsert tillsammans. Det behöver inte vara någon känd artist, idag finns många bra konserter att gå och lyssna på. Musik gör oss gladare och genom att umgås i denna miljö kommer ni garanterat att få en rolig kväll tillsammans.

Vänner på avstånd

Bor din vän på långt håll är det svårt att göra någon aktivitet tillsammans, då kan det vara bättre att skicka en överraskning med posten istället. Här kommer några tips på vad du kan skicka;

  • En postkaka. Postkakan är en tårta som kan skickas per post, en annorlunda och smakfull hälsning. Postkakan finns att beställa på postkakan.se där du enkelt väljer sort på tårtan, skriver in en personlig hälsning som följer med i paketet samt skriver in vilken adress den ska skickas till. Tårtan skickas då med post, till din vän, vilken får en nybakt, smakfull överraskning att mumsa på.
  • Ett uppmuntrande brev där du skriver ner varför just din vän är så betydelsefull och unik för dig. För att visa uppskattning behövs inte alltid presenter eller stora överraskningar, ibland kan det lilla vara nog så betydelsefullt. Välj ut ett vackert kuvert och brevpapper och skriv ett hederligt, handskrivet brev till din vän där denne får läsa om sina bra och betydelsefulla egenskaper.

Våra vänner och vår familj är det viktigaste vi har. För att hålla relationerna vid liv krävs det att de underhålls för att inte glömmas bort. Ge dina vänner lite extra kärlek och berätta vilka underbara personer de är för dig.