Ta hand om dina ben

Många tar för givet att benen i framtiden kommer se ut som de alltid har gjort. Med åldern blir det allt vanligare att benen börjar se annorlunda ut, främst i form av åderbråck. Det finns mycket du kan göra för att se till att hålla dina ben fräscha.

Kan bero på flera orsaker

Ben

Även om åldern är en stor faktor är det inte bara den som är avgörande. För vissa kommer åderbråcken lättare och även i yngre ålder. Du får åderbråck lättare om du har det väldigt stressigt i vardagen. Det betyder att om du har ett stressigt jobb löper du större risk för att få åderbråck. Något annat som kan ge åderbråck är graviditet och andra svåra omständigheter för kroppen.

Åtgärder

Stödstrumpor är bra mot åderbråck. Strumpan hjälper till med kompressionen och håller åderbråckens omfattning nere. Stödstrumpan är också bra i andra sammanhang och passar dig som brukar ha problem med svullnad eller trötthet i benen perfekt. Idag har du ett stort utbud av stödstrumpor att tillgå. Numera är de inte alls de där tråkiga gråbruna strumporna mormor brukade ha på sig. Det finns stödstrumpor med olika mönster och de finns i alla möjliga glada och uppiggande färger. Hos Butik21 hittar du ett stort och bra utbud av stödstrumpor, både för män och för kvinnor. De finns i olika modeller, både knästrumpor, stay-ups, stödstrumpbyxor, med öppen tå och speciella stödstrumpbyxor för gravida kvinnor.

Det finns också några saker du kan tänka på i vardagen som är bra. En bra grej är att du emellanåt håller dina fötter i ett högt läge för att minska trycket på venerna. Massage är en annan grej och eftersom att det går utmärkt att själv massera benen behöver det inte heller kosta dig pengar.