Röra på sig

Det är naturligtvis viktigt att äta rätt, men kanske är det ändå viktigast att röra på sig. Livet är idag väldigt stillasittande och det är nog inte den mänskliga kroppen skapt för. Någon form av motion behövs varje dag.

En gång hörde jag en gammal japansk man tala om vikten av motion. Han sa att man skall varje dag träna så mycket att man efter träningspasset svettas i 15 minuter. Jag vet inte riktigt vad han menade för det är ju helt klart så att man svettas mer om man springer när det är varmt ute eller när det är kallt. Kanske menade han ändå att man skall träna så att porerna öppnas och man får rensa kroppen från lite vätska och slagg. I vilket fall som helst är träningen viktig.

Motionsformer

Det finns många olika sätt man kan motionera på och en bra träning är att ta en kvarts löpträning på morgonen innan man skall iväg till jobbet. Om det är halt och besvärligt ute kan man kanske ta fram hopprepet och hoppa en kvart istället, men det bästa är om man kan ta sig ut. Det är skönt att få frisk luft i lungorna