Någon att prata med

Hur många människor det än är som lever omkring oss, är det inte alltid någon där som man kan tala med om viktiga ting. Under våra liv kommer vi i situationer där vi skulle må så mycket bättre av att kunna tala med någon utomstående.

NedstämdNågon som kan hjälpa oss förstå och bearbeta våra problem: då någon närstående avlider, vid svår sjukdom, vid skilsmässa och situationer då man inte mår bra. Vi behöver ibland någon som är neutral och inte involverad i våra liv. Det handlar om att komma till nya insikter och att öppna sina ögon för förhållanden som man inte annars ser. Det handlar även om att förstå sig själv. Utan det kan vi lätt gräva ner oss i våra problem. Vi kan då inte bearbeta dessa problem och gå vidare med livet. Många avfärdar terapi utan att ha erfarenhet av det. Har man väl prövat så vet man dock hur välgörande och viktigt det kan vara. Det är en dörr till en förbättrad tillvaro och det är synd att inte öppna den dörren.

Charles Sandström är en välmeriterad och erfaren samtalsterapeut i Stockholm. Börja med att läsa hans informativa webbsida om bland annat samtalsterapi: http://www.nyinsikt.se/samtalsterapi-stockholm.asp. I Charles Sandströms samtalsterapi möter du full respekt och du får möjlighet tala ut och diskutera svåra och personliga frågor under full sekretess. Det första mötet fungerar som en introduktion där förtroende för varandra byggs upp. Du bestämmer själv när du vill avbryta, eller om du vill fortsätta. Samtalsterapi består givetvis av samtal, men även av konkreta övningar som hjälper dig förstå dina problem.

Vad samtalsterapin egentligen gör är att låta dig se svaren på dina problem i dig själv. Terapeuten öppnar upp den potential du har dold inom dig och ger dig möjlighet att gå vidare på egen hand. Att gå genom livet utan att ha prövat professionell samtalsterapi är som att inte ta till vara på sin egen inre potential.