Kostnader för vår tandvård

Det finns flera anledningar till varför du kan behöva uppsöka en tandläkarmottagning för att få hjälp med din tandvård. Ibland är det för att du har problem med munnen medan det andra gånger är i förebyggande syfte. I den här artikeln pratar vi om priser för tandvård samt hur du bibehåller en bra munhygien.

Varierande priser

Priset för tandvård kan variera stort mellan olika mottagningar och regioner. Men priset kan även skilja sig åt beroende på vilken typ av behandling du behöver göra samt vilken ålder du har. Barn har nämligen rätt till fri tandvård för i stort sett alla behandlingar. Det är dock en bra idé att diskutera med tandläkaren eller tandhygienisten för att ta reda på priset innan de påbörjar behandlingen. Det gäller både barn och vuxna. Du hittar information här om du behöver uppsöka en tandläkarmottagning för råd om behandling.

God munhygien

För att undvika hål och andra problem med munnen gäller det att ha en bra munhygien. Det är inte svårt att upprätthålla en fräsch och frisk mun. Det du behöver göra är att borsta tänderna både morgon och kväll, använda tandtråd samt munskölj. Du bör borsta dina tänder minst två minuter både morgon och kväll för att vara helt säker på att alla orenheter är borta.