Fräscha upp dig – utan att gå till salongen

Har du inte tid att gå på en salong eller ett spa för att fräscha upp dig? Lugn! Många uppfriskande skönhetskurer går att fixa hemma med enkla medel.

Ögonbryn

Rengör huden

Börja med en grundlig rengöring av huden. Använd gärna en ansiktsskrubb för att peela bort döda hudceller och öka hudens lyster. Friska upp med ansiktsvatten och applicera en bra dagkräm efteråt, som skyddar, vitaliserar och mjukar upp. De finns numer sorter som minskar hudens ålderstecken.

Ät dig friskare och piggare! Frukt och grönt, nötter och bär, ger oss nyttiga tillskott av både vitaminer, mineraler och fibrer som skapar mättnad. C- vitaminet i t ex i kiwi, paprika och citrusfrukter ger ofta en välbehövlig energiboost. Järn behövs också för att bli piggare och starkare – gör som Karl-Alfred, ät spenat! D-vitamin fyller många viktiga funktioner, inte minst för vårt immunsystem. Under vinterhalvåret behöver de flesta av oss nordbor tillskott i någon form.

Sömn

Se till att få din skönhetssömn! Vi behöver sova 8-9 timmar per natt för att återhämta oss ordentligt. En lömsk nackdel med sömnbrist är att den får oss att bli extra hungriga, och småätande hjälper oss inte att känna oss fräschare precis. Dessutom tenderar vi att dricka mer kaffe när vi är trötta, vilket kan hämma järnupptaget.

Fixa ögonbrynen

Noppa och markera med ögonbrynspenna. Du ser genast piggare och mer skärpt ut.

Glöm inte munnen

Fräsch andedräkt, len känsla och frisk smak kan göra vem som helst på gott humör. Borsta tänderna, använd tandtråd och skrapa tungan! Allt kaffedrickande kan missfärga tänderna. En tandblekning är inte fel. Det finns flera företag som erbjuder tandblekning, men det är viktigt att välja beprövade produkter med bra kvalitet.

Ta ett uppfriskande fotbad

Mjuka upp torr hud med fotsalt, fila bort förhårdnader och massera fötterna till nytt liv. Avsluta med att torka fötterna noga och smörja in dem med en mjukgörande kräm. Då fötterna får ökad blodcirkulation känner du dig snart piggare i hela kroppen. Måla gärna tånaglarna också, så du blänker från topp till tå!