För dig med karpaltunnelsyndrom

Lider du av domningar och stickningar i händer och fingrar? Karpaltunnelsyndrom är vanligt och sällan särskilt allvarligt, men besvären kan trots det kännas obehagliga och även leda till nedsatt känsel. Genom att använda ett handledsskydd kan du lindra symptomen och avlasta handleden, både under dag- och nattetid. Skyddet hjälper dig att stabilisera handleden så att den inte ligger i böjt läge under en längre period.

Du kan även underlätta dina symptom genom att göra något annat med händerna eller armarna när du känner att stickningarna kommer. Det är viktigt att tänka på att inte överbelasta handlederna. På nätet kan du få mer information om handledsstöd som är speciellt framtagna för dig med karpaltunnelsyndrom. Du hittar även information om andra sorters skydd och stöd för hela kroppen.

Karpaltunnelsyndrom uppstår när det bildas ett tryck i karpaltunneln, som finns i handloven. Där går den viktiga medianusnerven och ett antal senor som bidrar till att vi kan röra våra fingrar. När ett tryck i karpaltunneln uppstår hamnar medianusnerven i kläm, vilket kan resultera i otrevliga domningar och stickningar. I sällsynta fall kan karpaltunnelsyndrom kräva operation, men oftast räcker det med egen behandling och övningar i hemmet. I kombination med ett handledsskydd har du därmed de bästa förutsättningarna för att förebygga ett kirurgiskt ingrepp.