Få hjälp vid akut rygg- och muskelproblem

Du kommer långt med ett gott leverne, hälsosam och nyttig livsstil med regelbunden träning. Men ibland kan det uppstå akuta problem som sätter stopp. Plötsligt värk kan drabba dig som försvårar din förmåga till rörelse.

Symptom och orsak

Ryggskott kan till exempel komma helt apropå. Orsakerna kan variera, alltifrån överbelastning, diskbråck, slitna kotor, med mera. Vid nackspärr krampar och stelnar musklerna för att försvara dig mot en rörelse som kroppen känner som ett hot. Överbelastar du din arm vid exempelvis datorarbete kan du drabbas av något som kallas musarm. Domningar, molande värk och en svaghetskänsla är några av symptomen.

Med rätt behandling kommer du långt

Akupunktur är en behandling med tunna nålar som man sticker in i kroppen utifrån ett schema för att lindra smärta och obehag. Naprapati är däremot en teknik som med händernas hjälp bland annat ökar rörligheten, hittar triggerpunkter i problemområdet, mobiliserar ryggrad och leder. För effektivast resultat bör du komplettera med övningar hemma, såsom stretching.

Bäst är att ta hjälp av experter inom området. Korrekt behandling minimerar risken att skadan återkommer eller ställer till med mer problem. Mångårig erfarenhet borgar för att du är i trygga händer oavsett var du har ont.