Den viktiga träningen

Att röra på oss är viktigt och har alltid så varit. Tidigare så kanske det var så att det var mer rörelse i det arbete som utfördes. Idag så har vi allt mer stillasittande arbete och det viktiga för oss är att våra kroppar får röra på sig. Det behöver inte vara dagligen men i alla fall ett par timmar i veckan så bör kroppen få aktivera sig.

Motion gör att vi mår mycket bättre. Försök att hitta någon form a träning som passar dig bäst. Om det är att gå på gym som är det som är det som passar dig så gör det. Gillar du att promenera så är detta en form som är god nog att utföra. Det viktiga är att vi rör oss på något sätt. Minst tre timmar i veckan rekommenderas att man rör på sig. Hitta det som passar dig bäst.

Om det är löpning, simning eller cykel spelar inte så stor roll. Huvudsaken är att någon form av träning blir av. Ett par gånger i veckan så kan du ta i lte extra så du får svettpärlor på pannan. Det behöver inte alltid vara högexplosiv träning. Börja med promenader för att öka allt eftersom kan vara en bra början.