Bra tillbehör till telefonen vid träning

För den som är tekniskt intresserad finns det idag i princip ingen hejd på alla tekniska prylar och appar som kan underlätta din träning. Har du en smartphone som exempelvis en iPhone finns det massor av tillbehör och appar som gör träningen roligare och hjälper dig hålla koll på dina framsteg. Det finns appar som håller koll på det mesta, från din vikt, din sömn, din puls samt hur snabbt du springer.

ung man tränar på stranden

Med en pulsmätare kan du få ut mer av din träning. Precis som namnet antyder mäter den din puls. För att använda den bör du först ta reda på vad din vilopuls samt din maxpuls är. Sedan kan du enkelt avgöra på vilken nivå du tränar – ju närmare du ligger din maxpuls, desto mer intensivt är ditt pass. Du kan också hålla koll på vad pulsen ligger på när du utövar olika träningsformer. På Iphonebutiken kan du hitta ett stort utbud av olika sorters pulsmätare med varierad funktion och prisklass. Dessa skickar informationen direkt till din iPhone, vilket är praktiskt då du slipper investera i en GPS-klocka. Till pulsmätaren Tickr X kan du till exempel ladda ner en gratis app som hjälper till med att öka din träningsupplevelse. Med appen kan du bland annat mäta både hastighet och distans när du springer både utomhus och eller om du väljer att springa på band. Appen har en inbyggd accelerometer vilket gör att du kan öka den totala effektiviteten samtidigt som du förebygger skador.

För att lätt kunna komma åt din mobiltelefon under ett träningspass kan du använda dig av ett sportarmband. Även de finns i olika modeller hos Iphonebutiken. Prova exempelvis ett justerbart sportarmband med reflexer så att du syns i mörkret.

Tillhör du dem som älskar att ha musik i öronen när du tränar och blir peppad av den bör du absolut satsa på ett par bra sportlurar. Ett par bra lurar måste kunna sitta kvar i örat under träningen och inte ramla av vid lite rörelse. Sportlurarna finns naturligtvis med många olika funktioner. Det finns de som är vattentäta, de som man kan använda bluetooth till och de som samtidigt fungerar som ett pannband som värmer och transporterar bort svetten. Det är bara att välja det som passar för dig och din träning. Vill du ständigt kunna variera din spellista är Spotifys app ett bra val. Du behöver inte streama musiken – gör bara den spellista du vill lyssna på tillgänglig offline så kan du ge dig ut i spåret utan att oroa dig för datakostnader.