Avkoppling

avkoppling

Något som är mycket viktigt för hälsan är att kunna koppla av och ladda batterierna. Det är viktigt i dagens stressade vardag att vi kan koppla av på semestern.

Det finns många sätt att få en kvalitativ avkoppling vid ledighet. Några väljer att bara vila och stanna hemma på semestern medan andra behöver få miljöombyte. Båda sätten är rätt. Det gäller att hitta det som man verkligen känner för. Kanske är det bara att ligga i hängmattan hemma i trädgården och läsa en bra bok. Kanske är det att ligga på en skön och solig strand i ett annat land.

Vi vill tipsa om några härliga semesterförslag.

Fundera över några dagar på ett avkopplande Spa. Det kan verkligen vara skönt att få spendera några dagar i ett spa med skön, lugn stämning och med flera olika möjligheter till sköna bad och kanske massage i olika former. Ett fantastiskt spa som vi gärna rekommenderar är http://www.selmaspa.se i vackra Värmland. Detta spa är välkänt långt utanför landets gränser. På Selma spa har man tillgång till en härlig badanläggning. Man kan träna i gymmet och här finns alla möjligheter till kroppsliga behandlingar av olika slag. Selma Spa erbjuder så mycket som 40 olika behandlingar som inriktar sig på olika delar av kroppen tillsammans med helkroppsbehandlingar. Här kan man prova på att bada örtbastu och man kan till och med få möjlighet att bleka tänderna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naturligtvis hägrar en fantastisk resa för många människor. Vi kan varmt rekommendera ett lite annorlunda resmål: Costa Rica. Hit reser man enklast med kunniga guider. http://www.swetours.com har i många år arrangerat paketresor till Costa Rica och reseledarna är boende i landet, men svensktalande. Genom att anlita en resebyrå som arrangerar paketresor har man förmånen att få se det bästa Costa Rica har att erbjuda.

Costa Rica är inte ett så vanligt resmål, men här kommer man att få uppleva en fantastisk natur med en flora och djurliv utöver det vanliga. Costa Rica är ett land av mångfald. Här finns höga berg med svalare klimat i inlandet. Efter kusterna i lågandet är det mycket varmt och skönt. Baden efter Stilla Havs-kusten är helt fantastiska och kan jämföras med ett spas bubbelbad men med mycket saltare vatten. Stränderna är inte på något vis överbefolkade och reser man lite längre söderut mot gränsen till Panama kan man hitta nästan helt orörda strandremsor. Många människor reser till Costa Rica för att surfa. Stilla Havet bjuder på bland de bästa förutsättningarna till surfing man kan hitta någonstans i världen.